עבודה מועדפת באילת
בענף התיירות באילת עובדים כ - 8,000-12,000 עובדים, עפ"י עונות השיא והשפל בענף. 1,500-2,000 מהם עובדים במקצועות נדרשים (עבודה מועדפת באילת).
רוב רובם של עובדים אלה מועסקים במקצועות זוטרים כגון: מלצרים, צ'קריות, קב"טים, פקידי קבלה וכו'. ממוצע הגילאים של עובדים בעבודה מועדפת באילת עומד על 23. תקופת העבודה הממוצעת של עובד זוטר שעושה עבודה מועדפת באילת , עומדת על חצי שנה בקירוב. עם זאת, ישנם מקרים רבים בהם עובדים מאריכים את עבודתם בעיר לכדי שנה ואף יותר. לרוב, העובדים מגיעים לבדם או עם חבר נוסף.
המקצוע הנפוץ ביותר בקרב העובדים הזוטרים הינו מלצרות, וניתן לקבוע די בוודאות כי זה המקצוע הפופולארי ביותר מבין אלה אשר באים לעשות עבודה מועדפת באילת. מקצוע המלצרות שייך למחלקת מזון ומשקאות (מזומ"ש), שהיא מן הסתם המחלקה הגדולה במלון.

קצב הקידום במלונות באילת הוא מהגבוהים בשוק בכלל ובענף המלונאות בפרט. עובדים אשר טרם מלאו שנה לעבודתם, שבהתחלה הגיעו רק לעשות עבודה מועדפת באילת, מתמנים לעיתים רבות לקפטנים/אחמ"שים בתקופה זו.
מחלקת מזומ"ש היא מחלקה שמורכבת גם מברמנים. בתי המלון דורשים מהברמנים שבאים לעבוד אצלם, שיהיו בעלי תעודת ברמן רשמית, כך שגם ברמנים באים לעשות עבודה מועדפת באילת.
עבודה מועדפת באילת אינה טיפוסית רק למחלקת מזומ"ש, אלא גם לקב"טים, אותם קציני ביטחון שאחראים על ביטחון האורחים והעובדים. רוב הקב"טים הינם חיילים משוחררים ששירתו ביחידות קרביות, ובאו לעשות עבודה מועדפת באילת.
פקידי הקבלה נחשבים לאנשים רציניים, ונדרשת מהם רמת אנגלית גבוהה במיוחד (לא בכל בתי המלון). אולם צריך לזכור שפקידי קבלה לרוב לא יורדים לעשות עבודה מועדפת באילת. לאחר חצי שנת עבודה בבתי מלון, חיילים משוחררים יהיו זכאים למענק עבודה מועדפת. מדובר במענק בגובה של 9,550 ש"ח (החל מה - 1/1/2014), שמשמעותו שבמשך חצי שנה קיבלתם תוספת של 1500 ש"ח בכל חודש לשכר. אז מה הפלא שחיילים רבין מעוניינים לעשות עבודה מועדפת באילת.